Aug
07

Mersul pe bicicleta un sport tot mai des intalnit

By

Tot mai multe persoane aleg sa iasa la plimbare cu bicicleta, fie ca este vorba de drumul spre munca sau putina miscare dupa o zi plina. Beneficiile mersului pe bicicleta ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, respirator si digestiv si mai ales asupra sanatatii noastre !

In Bucuresti sunt foarte multe magazine de biciclete putand alege dintr-o gama variata si mai ales pentru toate buzunarele. Prin urmare , nu mai exista nici un motiv de a mai sta pe ganduri,  pentru o viata sanatoasa si un corp frums, sa pedalam macar 30 de minute pe zi!

Cele 10 motive pentru a alege mersul pe bicicleta:

1. mentinerea generala a starii de sanatate

2. mentinerea conditiei fizice

3. relaxarea dupa o zi de lucru

4. are un rol terapeutic pentru trup si minte

5.  este foarte bun pentru sistemul cardiovascular, respirator, digestiv si osos.

6.tonifica musculatura

7. mentinerea greutatii normale

8. contribuie la scaderea in greutate si la imbunatatirea calitatii vietii

9. iti creste capacitatea de efort

10.este un mijloc de transport foarte bun si rapid.

Partea buna este ca o persona care merge 2 km pe bicicleta consuma 25 de calorii. Un ou fiert are 80 de calorii. Un biciclist poate merge cu energia luata de la un oua aproape 6 kilometri. O persoana care merge pe jos are nevoie de 3 oua fierte dimineata pentru a parcurge aceeasi distanta.

Sper ca am reusit sa te fac sa practici mai mult timp cu bicicleta , poate chiar si o plimbare la munte sau de ce nu participarea la diferite evenimente organizate. Este cea mai ieftina si placuta modalitatea de a te relaxa si bineinteles de a pastra un stil de viata sanatos !

 

 

 


Categories : Uncategorized

Leave a Reply

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"