Mar
01

Tarta Linzer, un desert dietetic usor

By

Tarta Linzer este o specialitate austriaca cu blat de migdale impartit in mai multe straturi acoperite cu gem de zmeura. Este chiar mai buna atunci cand se lasa o zi inainte sa fie servita, astfel, blatul va avea timp sa iti traga siropul din gem. Daca preferati puteti renunta la zmeura, folosind dulceata de capsuni si garnitura cu capsuni proaspete.

2/3 ceasca de faina

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita de sare

2/3 ceasca migdale intregi

2 linguri de lapte 1,5% grasime

2 linguri ulei de rapita (canola, sau clasicul ulei de floarea soarelui daca va este mai comod)

1/2 lingurita extract de migdale

4 oua mari

3/4 ceasca de zahar

2/3 ceasca de gem de zmeura

1 lingura zahar pudra

5/4 cesti zmeura proaspata, pentru ornat (optional)

Mod de preparare: ​​Preincalziti cuptorul la 180o C. Aplicati cu o pensula, in strat subtire, ulei pe doua tavi rotunde (de aprox. 23cm) pentru preparea blatului, asezati fie hartie de gatit pe care mai aplicati un strat de ulei, fie un strat subtire de faina.

Amestecati faina, praful de copt si sarea intr-un castron mic si le lasati la dospit.

Intre timp macinati marunt migdalele (puteti utiliza o rasnita) pana devin un praf fin. Adaugati lapte, ulei si extract de migdale, amestecati

best way to stop smoking

pana se omogenizeaza.

Bateti albusurile intr-un bol mediu, cu un mixer electric la viteza maxima pana se formeaza spuna consistenta. Adaugati treptat 1/4 ceasca de zahar si continuati sa amestecati pana cand spuma incepe sa se intareasca.

Amestecati galbenusurile de ou si restul de 1/2 ceasca de zahar intr-un castron mare la viteza medie pana la obtinerea unei culori galben pal si dublarea volumului (3-5 minute).

Se combina amestecul de migdale in amestecul de ou, cu o spatula de cauciuc. Adaugati amestecul de faina si mixati usor pana devine omogen. Adaugati aproximativ 1 ceasca de albus in aluatul obtinut si amestecati pana se omogenizeaza. Impartiti aluatul in tavile pregatite si intindeti bine pe margini.

Coaceti pana se rumenesc (18-20 de minute, puteti verifica cu o scobitoare pe care o introduceti in blat si iese doar cu cateva firimituri). Lasati sa se raceasca 10 minute, scoateti blatul din tavi (indepartati hartia de gatit, daca ati utilizat-o) se lasa sa se raceasca complet, aproximativ 45 de minute sau mai mult.

Pentru a asambla tarta: Puneti un strat de blat pe un platou de servire; ungeti cu gem. Acoperiti cu al doilea strat. Pudrati tortul cu zaharul pudra. Decorati cu zmeura.

Infasurati tortul in folie de plastic si pastrati-l la temperatura camerei o zi. Zaharul pudra si fructele pentru ornament le adaugati inainte de servire.

Per portie: 217 calorii, 8g de grasime; 71mg colesterol; 32g carbohidrati, 5g proteine, 2g fibre;


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"