Apr
12

Mancare de Paste: Pastreaza-ti sanatatea de Paste

By

A pregati mancare speciale cu ocazia sarbatorilor pascale face reprezinta un mod de respectare a traditiilor, insa cum impacam un stil de viata sanatos cu excesele culinare din timpul Pastelui?
Faptul ca excesele alimentare nu sunt deloc sanatoase ar trebui sa ne ghideze si in felurile de mancare de Paste alese.
Iata cateva trucuri pentru a ne mentine in forma si a consuma, in acelasi timp, mancare de Paste gustoasa:mancare de paste

Sa consumam cat mai multe legume.
Meniul clasic consta in friptura, drob, cozonaci si alte bunatati foarte consistente. Dar, salatele merg de minune cu friptura, in locul unei garnituri de cartofi. De asemenea, la desert putem alege sa preparam o salata de fructe sanatoasa si gustoasa.

Sa ne relaxeazam atat

corpul, cat si mintea
Sa ne bucuram din plin de mini-vacanta. Problemele digestive si cardiace se pot instala foarte usor atunci cand combini o masa imbelsugata cu un nivel ridicat de stres. Sa nu ne stresam la gandul locului de munca, al preparatelor, invitatilor sau vaselor care raman de spalat.

Sa mancam bine, dar cu masura
Organismul nu trebuie sa se simta presat sa digere o cantitate prea mare de mancare. Ideea este sa manancam moderat, cate putin din fiecare preparat, astfel incat sa ne saturam fara a suferi consecintele nedorite ale unor excese culinare.

Adevarata experienta a Pastelui este una spirituala, iar mancarea de Paste este un prilej de a ne aduna cu cei dragi in jurul mesei pentru clipe de liniste. Asa ca nu trebuie sa neglijam sanatatea organismului nostru cand preparam mancare de Paste.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"