Apr
10

O detoxifiere naturala a organismului cu verdeturile de primavara

By

 Verdeturile de primavara sunt ideale pentru o detoxifiere naturala a organismului. Chiar merita sa renuntam, in aceasta perioada de inceput de primavara, la a ne mai plimba carutul printre rafturile imense ale supermarket-ului pentru a face o plimbare prin piata.
Multe verdeturi de primavara te asteapta in piata. De la salate, la ceapa verde, spanac, urzici, leurda, stevie, pana la usturoi, frunze de papadie, marar si patrunjel. Toate acestea raspandesc un miros placut, vestind ca a venit primavara cu aroma lor placuta de verde crud si pamant reavan.
E pacat sa nu profitam si sa nu facem o cura de detoxifiere naturala. Iata cum ne ajuta cateva dintre verterurile enumerate mai sus:detoxifiere naturala
Urzicile, bogate in vitamine – A, C, B2 si K si saruri, precum calciul, magneziul si fierul, regleaza fluiditatea sangelui, calmeaza durer

ile provocate de reumatism, combat alergiile, vindeca anemia. Pot fi consumamate sub forma de ceai, tinctura, suc, sau in mancaruri.
Salata verde are in compozitia sa aminoacizi si mucilagii care au un rol deosebit de important in normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal, de aceea se si recomanda persoanelor care sufera de constipatie.
Spanacul, renumit pentru fierul din compozitia sa, mai contine potasiu, acid folic, calciu, vitaminele C, E si K si fibre alimentare. Spanacul reechilibreaza si fortifica organismul, stimuleaza activitatea inimii, previne infectia gingiilor.
Ceapa verde contine vitamina C, potasiu, si alicina si cuercitina, doi antioxidanti puternici cu care combat stresul oxidativ.
Leurda actioneaza ca un adevarat “detergent intern”, avand capacitatea de curatire a sangelui, ficatului, stomacului si intestinelor, mult mai activa decat usturoiul.

Stimularea organismului pentru detoxifiere naturala este solutia de urmat in fiecare primavara pentru a ne asigura sanatatea organismului.


Categories : Uncategorized

Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"