Mar
02

Semnificatia martisorului: cum sa fim frumoase primavara

By

Semnificatia martisorului este invelita in mit si legenda. Una din legendele simbolului primaverii ne spune ca tinerii impletesc doi ciucurasi, unul alb si unul rosu, oferindu-i fetelor pe care le iubesc sau celor apropiati. Rosul semnifica dragoste pentru tot ce este frumos. Albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.

O alta legenda a martisorului ne spune ca intr-una din zile, umbland cu oile pe munti, baba Dochia a gasit o para pe care a legat-o cu un fir de ata. Toate acestea s-au intamplat intr-o zi de 1 Martie, de atunci extinzandu-se obiceiul.

Astazi, ziua de 1 Martie e o adevarata comoara pentru comerciantii ambulanti care iti iau ochii cu fel si fel de “martisoare”, fara a cunoaste insa adevarata legenda a traditionalului ma

rtisor. Ziua de 1 Martie are o bogata incarcatura comerciala, semnificatia martisorului pierzandu-se in aceasta goana dupa profit.

Dar… trecand peste partea comerciala, putem spune ca in zilele noastre, obiceiul este ca orice femeie (doamna sau domnisoara) sa primeasca un martisor. Orice barbat care se respecta ofera sefei, colegei sau persoanei iubite un martisor, reprezentantele sexului frumos mandrindu-se in aceasta zi cu martisoarele primite.

Nu de putine ori auzim persoanele din jurul nostru spunand: “Sa vina 1 martie si incep dieta sau incep sa alerg sau incep abobamentul la fitness.” Acestea pot fi traduse printr-o extensie a intelegerii traditionale a martisorului: semnificatia martisorului actualmente.

Sa ne oferim un martisor pentru frumusetea si sanatatea noastra! Semnificatia martisorului reprezinta ceea ce noi vrem sa intelegem din acesta.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"