Feb
10

Patinajul: un sport frumos de iarna

By

Patinajul a aparut, initial ca o necesitate pentru persoanee din tarile nord-europene unde, era folosit pentru deplasarea dintr-un loc intr-altul, cu alte cuvinte, departe de a fi pentru recreere sau ca sport.

Fiind in sine un exercitiu de fitness la fel ca mersul, alergatul si inotul, patinajul ofera efecte pozitive atat asupra corpului, cat si asupra mintii, ajutandu-te sa scapi de stres.
Fata de alergat, patinajul este un exercitiu cu impact redus, daca nu faci salturi in timp ce patinezi.

Practicat cu regularitate, el contribuie la intarirea muschilor inimii, oferind o protectie semnificativa impotriva bolilor coronariene si a atacurilor de cord. Pe langa aceste benef

icii ajuta, in egala masura, la scaderea in greutate. Intr-o ora de patinaj poti arde intre 250 si 810 calorii.

De ce? Pentru ca in momentul in care patinezi, muschii picioarelor sunt solicitati la maximum, dar si alti muschi ai corpului lucreaza concomitent cu muschii picioarelor (cum ar fi muschii spatelui si cei abdominali). Cu alte cuvinte, acesta contribuie la mentinerea sanatatii tale datorita efectelor benefice pe care le are asupra organismului.

Asadar, sa profitam de vreme, patinajul este util atat pentru sanantatea, cat si pentru relaxarea noastra! Bactroban


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"