Jan
06

Combaterea efectelor festinurilor: prioritara dupa sarbatorile de iarna

By

Combaterea efectelor festinurilor este mai mult decat necesara dupa finalizarea ciclului sarbatorilor de iarna. Iarna facem cele mai multe excese calorice. Bucuria sarmalelor, raciturilor si a cozonacului pe care e musai sa le gustam le determina sa ne gandim la metode pentru combaterea efectelor festinurilor in familie.
In perioada sarbatorilor de iarna, abandonam, nu de putine ori, lupta cu grasimile si glucidele nesanatoase. Care ar fi insa trucurile pentru combaterea efectelor festinurilor la sfarsitul desfatarilor culinare?

1. Supe si ciorbite din belsug
Din categoria “recomandari sanatoase” fac parte supele si ciorbele┬áde tot felul pe care nutritionistii ni le recomanda cu caldura in acest sezon. Ciorbele si supele pot fi consumate zilnic, pentru ca nu ingrasa si ofera senzatia de satietate. Se pot prepara supe sau ciorbe cu carne de curcan (mai saraca in calorii), precum si de vita (are mai putine grasimi) sau peste.
Legumele, in schimb, pot fi din toate categoriile: morcovi, telina, andive, rosii, praz, conopida, mazare, gulii, spanac, varza, ciuperci, ceapa, dovlecel etc. Pentru a da un gust special, se pot folosi uleiul de masline sau cel de susan.

2. Ceaiurile calde te ajuta sa absorbi mai putine grasimi
Daca la sfarsitul mesei  vrem sa scapam de gustul de usturoi, ceapa sau pur si simplu de mancare gatita, insa grija pentru silueta nu ne permite un desert, un ceai fierbinte si aromat este alegerea ideala. Ceaiul verde este deja vedeta mentinerii greutatii, alaturi de ceaiul de Java, de lemn dulce sau de alge brune, Fucus Veziculosis.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"