Dec
23

Mancare de sarbatori: alegeri speciale

By

Mancare de sarbatori: categoric un topic important pe lista noastra de prioritati in perioada aceasta. Ne gandim, mai degraba, sa optam pentru preparate pe care le pregatim mai rar, preparate speciale. Insa, cea mai potrivita alegere pentru sanatatea si silueta noastra este  o mancare de sarbatori care cuprinde si preparate usoare.

Humus – cu carne si / sau cu muguri de pin ramane una dintre variantele care mi se par potrivite pentru orice masa speciala de sarbatori sau la aniversari. Ce-i drept, trebuie sa nu uitati ca este important a pregati din timp mancare de sarbatori, asa ca puneti nautul la inmuiat cu o seara inainte.

Rata la cuptor – poate fi preparata fie “dulce”, fie “sarata”. Rata la cuptor preparata “dulce” are garnitura din sos de fructe si poate fi umpluta cu mere si portocale intregi. A doua, “sarata”, poate fi combinata cu niste cartofi copti in coaja, langa cu o salata cu multe frunze verzi.

Salata – pentru evitarea neplacerilor generate de prea multa mancare de sarbatori, salatele ar trebui incluse in meniuri. Aici nu vorbim despre salatele grele, cu multa maioneza, legume fierte, carne, oua. Din contra, sunt indicate salate usoare, menite sa acompanieze felurile cu carne, uneori mai mult decat bogate in grasimi. Toate astea au nevoie de ajutor la digestie, asa ca va recomand salate cat mai simple, cu frunze cat mai verzi, acrite cu suc de lamaie.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"