Dec
08

Fitness iarna: exercitii fizice practicate in anotimpurile reci

By

Fitness iarna putine persoane aleg sa practice. Antrenamentul este neglijat complet din cauza temperaturii neprietenoase de afara. Cu toate acestea, instructorii de fitness ne recomanda sa continuam exercitiile obisnuite, indiferent de cate grade sunt afara.

Pentru a nu iesi din iarna si cu kilograme in plus si racita, iata cateva sfaturi utile pentru a continua si in sezonul rece programul obisnuit de exercitii fizice:fitness iarna
1. Consultati medicul inainte de a incepe antrenamentul fitness iarna. Persoanele care au probleme cardiace sau astm sunt sfatuite sa isi continue exercitiile fizice acasa.
2. Nu exagerati cu imbracatul gros. Chiar daca afara sunt putine grade, nu trebuie sa va imbracati foarte gros. Cu cat suntem imbracati cu mai multe haine, cu atat starea de disconfort ne va urmari in permanenta.
3. Alegeti sa purtati mai multe bluze pentru a putea renunta, treptat, la ele daca va incalziti. Incearcati sa evitati hainele din bumbac pe deasupra, pentru ca ele absorb foarte bine transpiratia si la temperaturi scazute riscul pneumoniei este ridicat.
4. Protejati-va extremitatile. Mainile si picioarele sunt cele mai sensibile. Ele reactioneaza primele la temperaturi scazute, deci manusile si o pereche de sosetele in plus sunt mai mult decat indicate.
5. Caciula sa nu lipseasca la fitness iarna. Mai bine de 30% din caldura corporala se pierde daca nu avem capul acoperit.
Daca ne-am echipat cum trebuie, tot ce mai nevoie este o sticla cu apa pentru a te hidrata pe tot parcursul exercitiilor de fitness iarna.

Frigul iernii reuseste sa ii sperie si pe cei mai sportivi dintre noi, determinandu-ne sa sarim peste fitness iarna. Daca, desi echipate cum trebuie, tot simtim cel mai mic disconfort cauzat de temperaturile scazute, atunci putem inlocui cu  exercitiile fizice acasa antrenamentul de fitness iarna.


Comments

  1. Nelle says:

    You’ve really helped me uendsratnd the issues. Thanks.

  2. dragos says:

    You’re welcome!

  3. […] face jogging iarna poate parea pentru multi dintre noi un act de curaj, astfel ca multi opteaza pentru exercitii […]

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"