Dec
02

Dieta de post – benefica pentru organism

By

Dieta de post se adreseaza acelora care, pe langa pierderea in greutate, se gandesc, in asteptarea Craciunului, la o alimentatie pentru suflet. Dieta de post consta intr-un regim special, ce are trei componente la baza: fructe, legume, orez. Ideea centrala este aceea de dezintoxicare a organismului si de slabire semnificativa.

Legume: Cantitatile de alimente consumate sunt la voia fiecaruia. Se recomanda consumarea de legume de toate felurile, fierte, crude, sucuri, fara ulei, fara prajeli, supe, ciorbe fara ulei.  Ciuperci, morcovi si dovlecei, branza de soia si salata de varza, sunt doar cateva idei in materie de alimente de post. Nu trebuie uitate nici supele de legume, orezul cu ardei gras si ciuperci, vinete umplute, zacusca, mazare sau fasole verde cu usturoi si patrunjel.
Fructe: In dieta de post pot fi consumate fructe de orice fel, dar moderat banana si strugurii. Se aleg cele cu un continut caloric redus. Compotul consumat este indicat sa fie fara zahar. Pentru a va usura dieta de post, compotul de fructe este bun fara zahar daca se pune scortisoara (fie baton, fie pudra) la fiert odata cu fructele. Merele si bananele coapte pot fi o excelentă masa de pranz in dieta de post. De asemenea, merele, perele si prunele uscate sunt premise si pot fi gustari foarte bune intre mese.
Lichide: Nu se beau decat sucuri de fructe preparate in casa, apa si ceai. A se consuma cat mai multa apa, cu ceva lamaie si cat se poate de rece pentru ca arderile sa fie mai intense. Dintre ceaiuri, ceaiul de vanilie, scortisoara sau orice ceai aromatizat, cu zaharina sau fara, este foarte bun pentru organism. Daca a bea cafea este un obicei la care nu puteti renunta, atunci aceasta poate fi bauta fara zahar.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"