Nov
27

Intarirea imunitatii: 5 alimente necesare

By

Intarirea imunitatii este mai mult decat necesara, mai ales atunci cand frigul se instaleaza si raceala este din ce in ce mai aproape de noi. Vigilenta si puterea de lupta a organismului necesita aprovizionarea permanenta cu nutrienti.intarirea imunitatii
1. Carnea de vita -bogata in zinc. Zincul este necesar pentru dezvoltarea celulelor albe din sange – sistemul de celule care recunoaste si distruge invazia bacteriilor, virusurilor si a altor personaje negative din organism. Pentru intarirea imunitatii, alte alimente precum: cereale fortifiante, carne de porc, pasare de curte, iaurt sunt bogate in zinc.
2. Cartofii – asigura sanatatea pielii. Pielea este un organ crucial in intarirea imunitatii, fiind in prim flanc in lupta cu bacteriile, virusurile etc. Pentru a ramane sanatoasa si puternica pielea are nevoie de vitamina A, fiind indicata consumarea de alimente care contin beta-caroten, pe care organismul il transforma in vitamina A. Alte alimente bogate in beta-caroten sunt: morcovii, dovleacul sau pepenele.

3. Ciuperciile – cresc numarul celulelor albe din sange, facandu-le mult mai agresive. Ciupercile sunt o sursa sigura pentru intarirea imunitatii si sunt usor atat de gasit, cat si de preparat.
4. Ceai – curata zonele infectate. Antioxidantii pot curata la umed radicalii liberi, inainte ca acestia sa afecteze grav organismul. Fructele si legumele sunt incarcate cu antioxidanti, insa ceaiul negru si cel verde au un continut mai mare in antioxidanti decat orice fruct sau leguma.
5. Kefirul – Intarirea imunitatii este asigurata si consumand iaurt sau un lapte fermenentat, delicios, denumit kefir.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"