Oct
24

Fitness de acasa sau la sala: tu te mentii in forma?

By

Fitness de acasa: scoate din discutie, lipsa timpului sau a banilor ca scuza pentru lipsa sportului din vietile noastre. Totul e sa vrei!

Atunci cand vine vorba de sport, multe femei opteaza pentru o sala de fitness unde, sub indrumarea unui antrenor, se mentin in forma. Altele aleg sa isi faca programul zilnic de exercitii acasa, apeland la programe specializate. Totusi, de unde stim care este cea mai buna solutie pentru o silueta de invidiat?

1. Fitness de acasafitness de acasa

Avantaje: fitness de acasa insemna (1) economisire bani si (2) confort oferit.

Dezavantaje: (1) comoditatea este marele “dusman” pentru alegerea fitness de acasa. Avand posibilitatea sa alegem cand sa facem sport, nu respectam programul de exercitii si rezultatele fie sunt sub asteptari, fie intarzie sa apara; (2) este nevoie de minime dotari in aparatura specializata, (3) folosirea corect, in etape de lucru, a aparaturii din dotare.

2. Fitness la sala

Avantaje: Personalul autorizat al salii poate oferi informatii despre: (1) tipul de antrenament potrivit fiecarei personae; (2) dublarea exercitiilor fizice cu o dieta, prescrisa de un nutritionist; (3) ritmul si volumul de efort zilnic care trebuie depus pentru rezultate optime.

Dezavantaje: (1) pierderea flexibilitatii din perspectiva timpului (trebuie sa te supui programului stabilit de sala); (2) efortul financiar depus; (3) expunerea in fata tuturor celorlalti prezenti la sala in timpul efectuarii exercitiilor.

Ingredientele necesare pentru a opta pentru fitness de acasa sunt: vointa si determinare cat cuprinde pentru a putea respecta un program fix. Exercitii care sa lucreze talia, fesierii, abdomenul sau picioarele se pot face foarte bine si prin fitness de acasa.


Comments

  1. eu totusi as recomanda fitness la sala – pentru 2 lucruri: programul obligatoriu pe care trebuie sa-l urmezi si pt antrenorii profesionisti. Parerea mea.. 🙂

  2. Fitness says:

    Eu sunt de parere ca cel mai bun este fitness-ul la sala, dar pentru persoanele ocupate este foarte bun si acasa.

  3. dragos says:

    Bineinteles ca mersul la sala de fitness are avantaje majore, dar, pentru persoanele ocupate, este o solutie si practicarea de exercitii fizice acasa.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"