Oct
19

Dieta de toamna: dieta cu fructe si legume din belsug

By

Dieta de toamna ar trebui adoptata rapid, mai ales ca sezonul rece s-a instalat cu rapiditate si a furat zilele frumoase in care ne puteam bucura de miscare in parc.

Dintre oligoelemente fac parte o serie de minerale precum: calciu, fier, crom, cupru, iod, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu, zinc. Acestea se gasesc cu precadere in fructe si legume si sunt indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor care au loc la nivel celuar. Cum toamna este un anotimp bogat in fructe si legume, o dieta de toamna care sa se bazeze in special pe consumul acestora este binevenita.

Fructele si legumele nu numai ca te ajuta la dieta, dar contin si foarte multe vitamine si minerale, extreme de benefice organismului. Pentru ca odata cu sezonul rece, racelile si gripele sunt mai aproape de noi, consumarea de fructe si legume intareste organismul, tinand departe bolile.

Alte fructe indicate spre consum sunt: strugurii, kiwi, portocale. Salatele de legume se prepara cu ulei de masline, suc de lamaie si putina sare. Perioada concediilor s-a încheiat, iar excesele alimentare din timpul verii şi-au lăsat, mai mult sau mai puţin, amprenta asupra siluetei, asa ca solutia de aplicat este dieta de toamna.


Comments

  1. […] Mancati suficiente calorii. Cand porniti o dieta, nu scadeti drastic aportul de calorii caci atunci cand corpul considera ca nu primeste suficiente calorii, metabolismul scade rata […]

  2. […] verde este probabil cel mai bun adjuvant in diete. Stim bine ca ne da energie, creste arderile interne (mai ales cele abdominale) si comabte foamea […]

  3. […] Pranz: salata de fructe – orice combinatie de fructe. Cina: carne slaba la gratar, cu rosii, salata verde, telina, masline, varza de Bruxelles sau castraveti. Miercuri Pranz: salata de ton sau de […]

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"