Oct
12

Dieta franceza: 6 reguli de urmat

By

Dieta franceza permite din toate, cate putin, fiind o dieta ponderata, dar nerestrictiva total. Este adevarat ca frantuzoaicele nu isi refuza nimic din ceea ce le poate face placere, dar se pare ca isi cunosc foarte bine masura, fara sa faca excese.
dieta francezaRegula 1: Mananca 3 mese pe zi
Nu infometarea, ci, dimpotriva, hranirea constanta a organismului cu toti nutrientii de care are nevoie este solutia. Astfel, nivelul metabolismului tau este ridicat (esti eficienta in arderea grasimilor), nivelul zaharului de sange este constant (nu suferi de foame brusca si de pofta de dulce) si iti mentii energia pe tot parcursul zilei (nu faci excese si nu ai schimbari de stare).
Regula 2: Toate elementele esentiale, la fiecare masa: proteine, grasimi, carbohidrati
Uita de toate mono-dietele din lume (dieta proteica, dieta cu orez sau mai stiu eu ce dieta). Corespunzator dietei franceze, mesele trebuie sa fie echilibrate si sa contina toate tipurile de nutrienti, fiecare fiind esential pentru functionarea organismului: proteine, carbohidrati, grasimi!
Regula 3: Mananca in cantitati mici
Este recomandat sa incepem sa punem accentul pe calitate si nu pe cantitate in cadrul meselor zilnice. De la branzeturi la ciocolata sau sampanie, in dieta franceza nimic nu iti este interzis – atata timp cat mananci incet si in cantitati mici.
Regula 4: Fara gustari rele intre mese
E adevarat, atunci cand iti faci un obicei din a manca de trei ori pe zi nu prea mai suferi de foame sau de pofte, ceea ce este un lucru bun. Orice ai face, incearca sa uiti de “a rontai” ceva  intre mese (si mai ales produse de patiserie, covrigei, prajiturele sau suc).
Regula 5: Gateste singura, folosind produse proaspete, de sezon
A gati a revenit la moda, reprezentand o activitate pe care o poti transforma intr-un ritual. Momentul in care gatesti poate fi impartit cu toata familia. Gateste folosind alimente de calitate, proaspete si de sezon.
Regula 6: Fa miscare moderat, dar in fiecare zi
Incearca sa vezi lucrurile astfel: nu trebuie sa te omori la sala, alergand timp de 45 de minute pana nu mai poti respira, este suficient sa iti faci un obicei din a merge pe jos, a urca scarile fara lift si a te plimba cu copii in parc.

Dieta franceza accentueaza inca o data ca infometarea nu este solutia, ci, din contra, trebuie sa ne gandim la sanatatea organismului nostru si ne construim un regim adecvat. Cuvantul cheie “ponderat”, il inlocuieste pe cel “restrictiv” in dieta franceza.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"