Sep
26

Dieta persoanelor sedentare : stilul de viata impune dieta (PARTEA a II-a)

By

Dieta persoanelor sedentare se adreseaza celor preocupate de sanatatea organismului propriu. O persoana are propriul stil de viata si propriul metabolism, asa ca fiecare persoana este indicat sa-si creeze propriul program de alimentatie. Un loc de munca foarte solicitant, dar si un stil de viata sedentar,necesita consumarea a cat mai multe alimente bogate in vitamina C.

Te intrebi daca esti o persoana sedentara? Ziua petreci foarte multe ore in fata calculatorului, iar seara stai in fotoliu in fata televizorului? Atunci cu siguranta esti o persoana sedentara. In acest caz, nu consuma mai mult de 1.800 de calorii pe zi, deoarece obezitatea este efectul principal al vietii sedentare.

Persoanelor sedentare, necondiționat de varsta, cu o activitate care solicita intelectul, le este recomandat un regim alimentar care sa contina produse bogate in vitamine din grupa B (B1, B6, B9 si B12), carne slaba (pui, vita, curcan), cereale integrale, legume cu frunze verzi, fructe si produse lactate.

Micul dejun – compus din oua, cereale integrale sau iaurt. Un ou fiert tare are putine calorii (65-70), iaurtul natural contine doar 54 calorii/100 grame, iar cerealele integrale au 300 de calorii/100 grame.

Pranz – o supa calda de legume sau de pui, o friptura la gratar din carne slaba si o salata de legume. Cand stai zilnic cateva ore in fata calculatorului, nu omite masa de pranz, caci altfel mergi pe un drum sigur spre obezitate.

Cina – mananci ceva usor, sarac in calorii, dar care iti ofera rapid senzatia de satietate, precum o salata de legume sau de fructe.

Daca majoritatea timpului o petreci in fata calculatorului cu stres si munca, o masa copioasa seara nu e solutia in niciun caz. Excesul de calorii se depune exact acolo unde nu iti doresti, pe abdomen si pe coapse. Munca stresanta de birou cere conceperea unui stil de viata adecvat, solutia fiind dieta persoanelor sedentare.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"