Aug
12

Migdalele, delicii nord-africane

By

Migdalele, numite si “nuci grecesti” de catre romani, in antichitate, sunt de cele mai multe ori recomandate si utilizate in cosmetica, pentruĀ ingrijirea si hidratarea pielii, dar trebuie sa recunoastem ca sunt absolut delicioase in cantitati mici, in alimentatie. Bogate in toate subtantele necesare mintii si corpului (conting mult cupru, 1,15mg la 100g fruct, darĀ si fier, zinc, fosfor, calciu, acid folic, grasimi monosaturate care ajuta la scaderea colesterolului), sunt reginele fructelor cu coaja tare.

Un studiu al unor cercetatori americani a demonstrat ca, daca mancam 70 de migdale pe zi, timp de 6 luni, alaturi de o dieta echilibrata si saraca in calorii, greutatea corpului nostru va scadea cu pana la 18%. Se recomanda aproximativ 20 de migdale pentru o gustare si aproximativ 50 de migdale in cazul unei mese complete.

Migdalele pot fi consumate ca atare, dar si in preparate delicioase. Se stie ca martipanul se prepara din faina de migdale, dar nu oricine stie ca in departata China, chinezii fierb migdalele in lapte dulce, un preparat considerat a fi un puternic afrodisiac. Pentru chinezi, migdalele reprezinta tristetea, dar si frumusetea!

Exista de asemenea studii ce au demonstrat ca migdalele protejeaza vasele de sange si scad nivelul colesterolului, multumita acizilor omega 3 si omega 9, iar pentru acest efect sunt necesare doar aproximativ 50 de grame de migdale pe zi! Putem fi sanatosi si frumosi doar cu atat de putin!


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"