Jul
20

Ce nu stiai despre electrostimulare!

By

Sedintele de electrostimulare se folosesc de aproximativ 70 de ani in medicina, avand multiple aplicatii, pornind de la tratamente corporale estetice impotriva surplusului adipos si al celulitei,  pana la tratamente medicinale impotriva varicelor, durerilor de spate si durerilor musculare. In kinetoterapie, electrostimularea este folosita impotriva afectiunilor osoase, musculare, in tratamente recuperatorii ale spatelui si imbunatatirea performantelor sportive. In timpul curelor de slabire, sedintele de electrostimulare sunt preferate pentru modelarea siluetei si indepartarea celulitei.

O sedinta de electrostimulare consta in aplicarea unor benzi elastice pe piele care vor genera electrozi. Aparatul de electrostimulare trimite impulsuri electrice, actionand astfel in profunzimea tesutului adipos sau muscular. Intensitatea, durata, si frecventa se pot regla, oferind astfel un program personalizat fiecarui individ.

In functie de pozitionarea electrozilor pe piele, prin electrostimulare poti obtine un masaj de relaxare, masaj impotriva tesutului adipos, de crestere a masei musculare, aceasta metoda avand de asemenea un efect analgezic si antiinflamator.

Aceasta modalitate de slabire este comparata cu exercitiile la o sala de sport, expertii evaluand ca o sedinta de electrostimulare de 45 de minute echivaleaza cu 6-8 ore de exercitii fizice fara intrerupere. Datorita asezarii electrozilor, muschii se contracta si lucreaza perfect, la intensitate optima, pe toata durata sedintei, avand ca rezultat o musculatura mai ferma si pierderea grasimilor.

Un set de sedinte va creste metabolismul si circulatia sanguina a zonei respective, luptand eficient impotriva celulitei. Electrostimularea, mai ales prin programul de drenaj limfatic, elimina reziduurile, facilitand aportul de oxigen spre tesutul adipos. Se netezeste astfel fiecare denivelare produsa de catre celulele adipoase, eliminand ulterior aspectul de coaja de portocala.

Trebuie retinut ca electrostimularea singura nu da rezultate miraculoase, cum ar fi o silueta de vis in timp record. Este nevoie si de anumite ajutoare in paralel precum o dieta, pastile de slabit, putin masaj cu creme anticelulitice acasa si un set de exercitii fizice usoare.

Cu o luna si jumatate de vara in fata noastra, sa facem asadar programari pentru electrostimulare!


Categories : sport

Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"