Jun
23

Ceaiul verde, aliatul in fiecare dieta

By

Ceaiul verde este originar din China, prima lui datare fiind acum 4000 de ani. De-a lungul istoriei a fost folosit atat ca bautura energizanta, cat si ca medicament pentru vindecarea ranilor, reglarea glicemiei si tratarea afectiunilor digestive.

Dupa ce este cules, ceaiul verde este uscat rapid, fie prin aburire, fie prin coacere in cuptor. Valabilitatea acestui ceai este destul de redusa – prospetimea si savoarea fiind primele caracteristici care se pierd odata cu trecerea saptamanilor. Cu o frunza delicata si subtire, ceaiul verde nu se prepara in apa fiarta, pentru a nu distruge proprietatile si nota subtila a ceaiului, ci mai degraba se face o infuzie. Nivelul ridicat de polifenoli transforma acest ceai intr-o adevarata oaza de sanatate, avand cele mai multe indicatii terapeutice dintre toate tipurile de ceai.

Extractul din ceai verde este unul dintre cei mai bun antioxidanti, avand astfel un efect diuretic si detoxifiant asupra organismului. Atunci cand este baut cu regularitate, ceaiul verde mentine nivelul scazut al trigliceridelor si al colesterolului. Cel din urma efect benefic se datoreaza prezentei in cantitati foarte mari ale bioflavonoizi (flavonoizilor polifenoli), care protejeaza organismul de efectul daunator al radicalilor liberi.

Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teina, tannini ceaiul verdecatechici, aminoacizi, vitamina C, ajutand la mentinerea siluetei si la accelerarea metabolismului. Consumul lui stimuleaza ficatul si intregul sistem digestiv, regleaza tranzitul intestinal, actioneaza la deblocarea rinichilor, prevenind astfel retentia de apa si nu in ultimul rand, favorizeaza arderea caloriilor.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"