Apr
29

Si sportul se practica responsabil!

By

Cred ca sunteti de acord cu mine ca sportul este sfant indiferent de tip. Acum ca vremea calda s-a instalat si nu va pleca prea curand este timpul sa punem osul la treaba! Daca anotimpul rece ne ofera scuza ca este prea frig sa alergam in parc sau sa transpiram la sala, primavara si vara ne ofera variante multiple pentru toate varstele. Insa, orice tip de sport veti alege, nu uitati sa fiti responsabili si sa optati pentru echipamentele adecvate!

Astazi am ales sa vorbim despre importanta echipamentelor si vom lua drept exemplu echipamentul de jogging. Da, stiu poate suna usor bizar, dar si pentru jogging aveti nevoie de un echipament specific si mai mult de atat, chiar de un control medical inainte de a va apuca serios. Sa nu uitam ca acest sport va solicita intregul corp, in special gambele si gleznele. Daca echipamentul nu este unul potrivit, atunci accidentarile pot fi tare neplacute.

Echipamentul de jogging este format din: pantaloni, tricou si pantofi sport. Pantalonii si tricoul nu va vor pune in mare dificultate, trebuie sa fie comode din materiale cat mai naturale si usoare pentru a nu va ingreuna miscarile. Elementul cel mai important din echipament este reprezentat de incaltari. Pantofii sport trebuie sa fie special conceputi pentru alergat, cu talpa moale, protectie pentru glezne si prevazuti cu o perna de aer care ajuta la amortizarea impactului cu solul. Astfel, evitati sa va confruntati in timp cu probleme de coloana, genunchi sau articulatii si sa evitati accidentarile. Trebuie sa fie usori si sa permita piciorului sa respire.

Alergare placuta!


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"