Jan
17

Conopida nu trebuie sa lipsesca dintr-o dieta sanatoasa!

By

Una dintre cele mai sanatoase legume, conopida nu trebuie sa lipsesca din alimentatia noastra fie ca tinem sau nu dieta.  Este un izvor de vitamine si minerale, fara carbohidrati, are cam 15 calorii 0 grasimi saturate si 0 colesterol. In schimb este bogata in vitamina C (recunoscuta pentru accelerarea arderilor din organism), potasiu, sodiu si acid folic. Astfel, putem consuma conopida in cantitati industriale, iar in diete poate inlocui cu usurinta cartoful pentru ca nu contine amidon. De asemenea, continutul ridicat de glucide al conopidei ajuta la stapanirea senzatie de foame cu care adesea ne confruntam in timpul curelor de slabire.

Totodata, conopida poate fi un aliat de nadejde in lupta cu diferitele afectiuni  provocate de sistemul cardiovasular, astfel poate ajuta la prevenirea afectiunilor de inima sau atacuri cerebrale si imbunatateste tensiunea arteriala. De curand, cercetatorii americani si europeni au demonstrat ca aceasta leguma ajuta si la prevenirea cancerului. Dupa efectuarea unor studii s-a observat ca barbatii care consuma conopida sunt mai putin predispusi cancerului de prostata.

Pe langa toate acestea, conopida contine si sulfrofan, cel mai important compus al sau, care ajuta la producerea enzimelor necesare organismului nostru. Insa, pentru a-i pastra proprietatile, este de preferat sa o consumati in stare usor cruda, sau gatita in aburi si poate fi garnitura perfecta. Nu uitati ca orice dieta tineti, trebuie sa fie una echilibrata si sanatoasa!


Leave a Reply

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"