Dec
17

Soia, alimentul minune!

By

Soia este un aliment anticancerigen cu un continut ridicat de proteine si minerale, ceea ce-l face sa fie un bun inlocuitor al carnii. Astfel, este adesea recomandat in diete si in regimurile alimentare sanatoase. Chinezii consuma soia de mai bine de 5000 de ani si o recunosc atat ca aliment cat si ca medicament si planta sfanta. In anii 1 700, in Europa era considerata delicatesa, insa astazi a ajuns una dintre cele mai cultivate plante de pe pamant.

Datorita proteinelor si mineralelor pe care le contine putem face aproape orice din soia: carne de soia, mezeluri din soia, branza (tofu), sosuri, lapte si tot felul de salate de cruditati. In afara de prevenirea cancerului in special a celui de prostata si de colon, soia scade nivelul colesterolului si riscul bolilor cardiovasculare, reduce riscul osteoporozei, imbunatateste statusul antioxidant si este recomandata in tratamentul impotriva dibetului, a obezitatii, alzheimer, ateroscleroza si fragilitatii vasculara.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"