Dec
09

Cu tofu slabesti sanatos!

By

Tofu este un aliment originar din China facut din lapte de soia, exact cum este facut orice alt tip de branza. Adesea recomandat  in curele de slabire, tofu este o adevarata sursa de proteine, magneziu, calciu, fier, omega 3 si sodiu. Slab in grasimi, usor de digerat si foarte satios, tofu a devenit emblema dietelor asiatice.

Aliment versatil, acest tip de branza absoarbe foarte usor savoarea ingredientelor care-l insotesc, prin urmare poate fi consumat cu aproape orice datorita gustului sau neutru. Pentru vegetarieni, tofu a inlocuit definitiv celelalte branzeturi. Insa, poate inlocui foarte bine si carnea datorita continutului ridicat de proteine. Ganditi-va ca 4 g de tofu contin 9,2 g de proteine, ceea ce inseamna 18,3% din necesarul zilnic, diferenta consta in faptul ca tofu este slab in grasimi si contine cam 86 de calorii.

Astfel, daca veti cali cateva legume impreuna cu bucatele de tofu, aveti necesarul zilnic de proteine si minerale asigurat si totul insotit de foarte putine calorii. Poate fi folosit chiar si in deserturi sau asezonat cu fructe ca avocado, papaia dar si mere sau citrice. In salata sau facut la gratar, marinat sau sandwich, tofu este foarte usor de introdus in alimentatia zilnica si pe deasupra sanatos. Insa, nu uitati sa cumparati tofu organic deoarece in prezent, de cele mai multe ori,  boabele de soaia sunt modificate genetic, desi acestea nu sunt folosite de obicei in producerea branzei tofu.


Comments are closed.

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"