Aug
06

Morcovul si beneficiile sale

By

Daucus carota sau cum il stim noi mai bine, morcovul, este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie.  Asta stim cu totii. Dar ce beneficii ne poate aduce aceasta leguma in incercarea noastra de a scapa de niste kilograme?

Natura a înzestrat morcovul cu vitaminele A, B, C, saruri minerale si elemente ca: fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten, asparagina etc. In tot timpul anului, dar mai ales iarna, este bine sa se consume morcov pentru a întari mecanismele imunitare naturale ale organismului. Pe aceasta caldura, o cura de morcovi cred ca ar fi o solutie perfecta!

Poate cea mai importanta calitate a morcovului in timpul unei diete este satiozitatea acestuia. Mor

covul este o leguma foarte satioasa care iti si taie pofta de mancare. Este indicata in cadrul oricarui regim de slabire tocmai din acest motiv. Tocmai de aceea unele cure naturiste sugereaza un “festin” de doua zile, bazat pe nimic altceva decat suc proaspat de morcovi si apa minerala, pentru curatarea organismului si in special a ficatului.

Morcovi

Cruzi, ca gustare intre mese, in salate si platouri sau gatiti in mancaruri si supe, banalul morcov nu ar trebui sa lipseasca din dieta nici unuia dintre noi. Tu cum prepari morcovul?


Categories : plante miraculoase

Comments

  1. […] ca am vorbit mai inainte despre morcovi, saptamana aceasta m-am gandit sa va propun morcovi la cuptor cu piept de pui. Este o reteta slaba […]

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"