Jul
20

Tae Bo, un sport ce pune pe fuga caloriile

By

Asa cum va promiteam intr-un post anterior, voi vorbi despre sporturile ce le poti practica la o sala de fitness. Pe langa obisnuitele exercitii la aparate, alaturi de un instructor de fitness, mai puteti practica o multitudine de sporturi.

Astazi as vrea sa va povestesc despre Tae Bo. Este unul din cele mai antrenante sporturi ce va pune la munca aproape toate grupele de muschi. Nu veti sta locului un minut, iar febra musculara isi poate face aparitia dupa primele sesiuni. Dar dupa aceea, va veti simti mult mai bine, iar muschii tai for fi tonifiati si fermi.

Dar ce este Tae Bo? Acest sport a fost inventat de catre americanul Billy Blanks un maestru in karate si Tae Kwan Do. Tae Bo-ul este un amestec de lovituri cu piciorul si cu pumnii, ca la kick-boxing si elemente de stretching pentru relaxare la incep

ut si la sfarsit. Cheia este ca toate acestea trebuie executate intr-un ritm alert si in forta. O sedinta de tae-bo dureaza in jur de 50 de minute, fara pauze iar in “pauzele” dintre sesiunile de exercitii se fac sarituri pe loc, ca sa nu se piarda elanul.

Tae-bo este un antrenament aerobic, la care transpiri serios si slabesti considerabil, daca-l urmezi cu constiinciozitate. In doua, trei saptamani vei vedea cum muschii incep sa ti se defineasca foarte frumos, iar rezistenta ta fizica va creste. Insa poate cel mai impresionant efect al acestui sport este energia si senzatia de forta pe care ti le da. De asemenea, in cazul in care va intrebati cam cate calorii ardeti, va spun ca o sesiune de 50 de minute de antrenament intensiv arde peste 400 de calorii!

Asadar, mai stati pe ganduri? Cand ne apucam da Tae Bo?


Categories : exercitii fizice

Comments

  1. […] articole in care vorbim despre sporturile de sala care ne ajuta sa slabim.  Dupa ce am vorbit de tae bo, aerobic, si pilates astazi vom vorbi despre spinning. Acesta este un sport ce este foarte […]

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"