May
26

Varza, prietena ta in lupta cu kilogramele

By

Am scris intr-un articol anterior despre o salata de varza cu pui si va spuneam despre proprietatile verzei in ceea ce priveste dieta sanatoasa. Vreau acum sa detaliez mai mult si sa va prezint aceasta legume speciala.

Primele informatii cu privire la varza au aparut acum 4000 de ani; aceasta crestea in zona mediteraneana si era recunoascuta ca o planta bogata in vitamine. In present exista mai multe tipuri de varza (alba, rosie, creata, de Bruxelles, etc), toate acestea avand un efect benefic asupra organismului tau.

Varza este bogata in vitamina A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, fosfor, calciu

, zinc, mangan, cupru, fier si nu are colesterol. Aceasta ultima proprietatea a verzei a facut-o una din legumele cele mai recomandate de dieteticieni. Putinele calorii (25 de calorii la 100 de grame) si valoarea sa nutritiva a facut din aceasta cea mai utilizata leguma de catre doamnele care lupta cu kilogramele. Astfel, salatele cu varza ofera doua beneficii: sunt slabe in calorii si sunt extrem de satioase.

De asemenea, varza este indicata si in lupta cu alte boli. Aceasta este recomandata diabeticilor, are actiune anticancerigena, datorita antioxidantilor, si antianemica, datorita continutului mare de fier si curpu.  Varza este recomandata si impotriva asteniilor, imbatranirii premature si demineralizarii.

Acum sper ca v-am convins sa folositi cat mai des varza. In orice mod doriti sa o preparati, efectele ei benefice se pastreaza. Nu mai stati pe ganduri si preparati cat mai multe mancaruri care sa aiba la baza varza.


Categories : plante miraculoase

Comments

  1. […] ceva posturi despre carnea de peste si caloriile sale putine. Asa ca reteta perfecta este crapul cu varza de […]

This is a Widget Section

This section is widgetized. If you would like to add content to this section, you may do so by using the Widgets panel from within your WordPress Admin Dashboard. This Widget Section is called "Feature bottom"